Overig

Groep 1 t/m 8: Circus workshops

Circusworkshop 1

Discipline: Jongleren en Balanceren

In deze workshop maken de leerlingen op speelse manier kennis met verschillende attributen.

Zo komt aan de orde:
een snelkursus jongleren met drie ballen, het werken met kegels, chinese bordjes, diabolo, ringen, devilsticks en rolabola. Ook het balanceren op het koord en andere evenwichtkunsten komen aan bod.

Kenmerken: Communicatie, zelfvertrouwen, alertheid, behendigheid.

Circusworkshop 2

Discipline: Acrobatiek

Op elkaar bouwen, piramides maken, evenwicht zoeken en vertrouwen hebben in de ander zijn de sleutelwoorden in deze fysieke activiteit. Je hoeft voor deze workshop niet speciaal sportief of supersterk te zijn. Het niveau wordt aangepast aan de capaciteit van de deelnemers

Kenmerken: Discipline. Lichamelijk contact. Balans. Vertrouwen 

Circusworkshop 3

Discipline: Clownerie

De clown ziet de wereld om zich heen met de ogen van een nieuwkomer. Dat een stoel is gemaakt om op te zitten is voor hem bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend. Voor een échte clown bestaat er geen makkelijke weg, maar toch stort hij zich met blind zelfvertrouwen in elke nieuwe onderneming, en komt met onconventionele oplossingen en nieuwe mogelijkheden. 

We leren clownstechnieken en spelen daarmee.

Kenmerken: Creativiteit, humor 

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Circus Caprioli

Theatercircusshow met live-muziek en veel gevoel voor het publiek. Energiek, stijlvol en amusant. Creatief en kolderiek straat- circus- theater in grote en kleine bezetting te boeken. Cast van 3 tot 14 personen.

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Fakir Duo De verschikkelijke Mendozies

Fakirduo met pit, vuur, lef en veel humor. Glas, spijkers, bijlen, magic, vuurshow.

Meer informatie

Groep 5 en 6: Duurzame groene projecten

In dit project telen leerlingen van groep 5/6 groenten, fruit, kruiden en bloemen met het doel deze te verwerken tot hapjes. Deze hapjes worden begin juli op het Immerloo park festival in Arnhem in het kindercafé/ -restaurant aan het publiek geserveerd.

Tijdens het project werken de kinderen in opdracht van de fictieve kok van het festival en krijgen de taak van stadslandbouwer. Gaandeweg blijkt dat zij ook de taken van de kok moeten overnemen op weg naar het festival. Hoe gaan ze hun taak vervullen? Gedurende het project leren de kinderen over de eigenschappen van groenten, fruit, kruiden en bloemen. Waar loopt een stadslandbouwer allemaal tegenaan bij het telen? Wat hebben planten nodig om te groeien? Hoe groeien ze? Hoe smaken ze en hoe breng je dat samen in een lekker hapje en hoe presenteer je dat hapje? De kinderen duiken in de huid van de duurzame stadslandbouwer en de kok en leren wat er duurzaam is aan hun manier van werken.

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: FloepiedeFlapzak

Clown Bizare en Directeur Francesco Caprioli nemen de kinderen mee in de wonderbaarlijke wereld van hun circus.  Zelfgemaakte klassieke circusnummers met veel vallen en opstaan.
Een uur lang circus, muziek, theater, kunst en kunstjes van de bovenste plank.

Meer informatie