Muziek

VOORTGEZET ONDERWIJS | Percussie workshop door Eugène Flören.

Onder deskundige en geïnspireerde begeleiding wordt samen met de leerlingen muziek gemaakt op Marimba’s , trommels, cajon’s  en andere percussie instrumenten.  Luisteren naar elkaar, samen spelen, reageren, dynamiek, ritme en tempo, allerlei facetten komen aan bod in deze gevarieerde workshop.

Eugène Flören is naast professionele muzikant ook lange tijd docent geweest aan de muziekschool . Hij weet met verve zijn passie voor muziek te delen .

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Van Rommel naar trommel (interactieve muziek voorstelling ) door de Trommelende Vuilnismannen

‘Tijdens de interactieve voorstelling ‘van Rommel naar Trommel’ worden de leerlingen meegenomen in de wereld van de trommelende Vuilnismannen Harrie en Sjakie. Tegen een spectaculair decor van afvalmaterialen vertellen en demonstreren zij op energieke wijze over hun zoektocht naar de verschillende klanken en ritmes die zij produceren met hun verzamelde rommel.

Meer informatie

Groep 1 t/m 3 Daar hoort muziek bij

De workshop “daar hoort muziek bij” is speciaal ontwikkeld voor de onderbouw. In de
studio maken de kinderen van een sprookje een muzikaal hoorspel.

Meer informatie

Groep 1 t/m 8 Workshop Afrikaanse percussie

Muziek maken met niet alledaagse instrumenten als djembe, doundoun en kleinpercussie. In de workshop wordt een sterk beroep gedaan op samenwerking, luisteren, vocaliseren van zelfbedachte ritmes en uitvoeren daarvan.

Meer informatie

Groep 3 t/m 8 “Musiceren in een Harmonieorkest”

Tijdens deze actieve en interactieve workshops leren kinderen hoe het er aan toegaat in een harmonieorkest.
 

Meer informatie

Groep 4 t/m 8 Presentatie gitaar

 
Presentatie over de gitaar

 

Meer informatie

Groep 5 t/m 8: Tot ziens in Timboektoe (Kruis en Mol)

Vertrekkend vanuit Nederland, waar de muzikanten zich voorstellen met een rap, begeleid door Oud-Nederlandse percussie-instrumenten, wordt het publiek meegevoerd op een muzikale wereldreis.

Meer informatie

Groep 4 t/m 8 Van idee tot cd

Van idee tot cd is een workshop die zich richt op de middenbouw en de bovenbouw. Bij
deze workshop gaan de kinderen in de klas aan de slag met een aangeleverde song en
schrijven daarbij zelf een tekst.

Meer informatie

Groep 4 t/m 8 Muziek Maak Je Zelf

De Stedelijke Muziekvereniging Huissen biedt de naschoolse activiteit een
cursus “Muziek Maak Je Zelf” aan.
 

Meer informatie

Groep 6/7 Kennis maken met actieve muziekbeoefening

Deze interactieve workshop brengt de leerlingen in contact met muziek en met het gezamenlijk maken van muziek zoals dat in een harmonie gebeurt.Leerlingen spelen om beurten mee op allerlei instrumenten: zowel blaas- als slagwerkinstrumenten.

Meer informatie

Groep 7 t/m 8 Ringtone maken

Tijdens deze workshop nemen de leerlingen een ringtone op in de studio. Alle daarvoor benodigde instrumenten worden door de leerlingen zelf ingespeeld. Met behulp van gitaren, drums, bas en percussie wordt de ringtone gemaakt.

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Hoorspel maken

Maak met de kinderen uit de klas je eigen hoorspel. Aan de hand van een spannend verhaal en een goede rolverdeling maak je doormiddel van stemmen en geluiden met verschillende attributen een prachtig hoorspel. Uiteraard is er ruimte voor invulling van het verhaal. Deze workshop is op maat gemaakt, het kan gaan over de school of een ander onderwerp. Tevens is hij geschikt voor kinderen van alle leeftijden, we hebben verhalen voor kinderen van groep 1 t/m groep 8. De analoge opnamestudio werkt betoverend, allemaal knopjes en lampjes en verschillende geluidseffecten maken deze workshop tot een heus avontuur voor kinderen. Voor meer informatie en overleg, neem gerust contact op.

Meer informatie

Groep 1 t/m 3: Met Mozart op reis

Een avontuurlijk en actief vertelconcert op school! Aletta Jansen vertelt samen met drie musici van Het Gelders Orkest het spannende verhaal van het muzikale wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart, ofwel: ‘Wolfje’

Meer informatie

groep 1 t/m 4: Het geluid van viooltjes

Violiste Melanie Jansen verzorgt een muzikale les. Ze heeft twee violen bij zich, die de kinderen bekijken en waar zij naar gaan luisteren.

Meer informatie

Groep 1 t/m 4: Thuis bij Kruis en Mol

In een nieuw programma worden kinderen op speelse wijze in aanraking gebracht met diverse muziekstijlen, een veelvoud aan instrumenten, geluiden, ritme, zang en beweging. Ze kunnen meedoen en meezingen of gewoon ademloos kijken en genieten van de geïllustreerde muziek. Menner Kruis en meneer Mol doen hun deuren open om hun huis te laten zien. Ook maken we kennis met hun familie. De voordeurbel rinkelt dat het een lieve lust is. En wat zijn die huisdieren toch schattig

Meer informatie

Groep 1 t/m 4: De ZiezaZoe (Kruis en Mol)

Meneer Kruis en meneer Mol zijn een dierentuin begonnen: de ZieZaZoe. We hebben een giraf met hoogtevrees, een olifant die zijn stem kwijt is, maar die vinden we samen wel terug en de kinderen leren het Dieren-A-B-C zingen.

Meneer Mol speelt de baas en meneer Kruis moet de dikke-dieren-drollen opruimen, dat zegt meneer Mol tenminste. Er zijn 4 vreemde vogels, rare dieren, of valt dat mee als je ze van dichtbij bekijkt. Alle beesten zijn zeer muzikaal en ze toeteren en fluiten, ze ratelen en rammelen er vrolijk op los. Ieder  vogeltje zingt zoals ie gebekt is en de kinderen ook trouwens. Welkom in de ZieZaZoe! 

Meer informatie

Groep 3 t/m 5: Peter, Roodkapje en de Wolf

Zes musici uit Het Gelders Orkest en een verteller spelen de klassieker Peter en de Wolf bij u op school! Kinderboekenschrijfster Corien Oranje stuurt Peter en zijn dierenvrienden, samen met uw leerlingen op een spannend avontuur.

 

Meer informatie

Groep 5 t/m 8: Klank Avontuur

Kinderen gaan op ontdekkingsreis  naar klank en ritme. In de workshop ervaren ze verschillende klanken. Ook  de stilte als beginpunt. Luisteren vanuit je binnenste . We verkennen stem en samenklank. Hard , zacht, lief, kwaad. Improviseren en soleren

Meer informatie

Groep 6 t/m 8: De Vuurvogel

De leerlingen duiken samen met meesterverteller Joep Onderdelinden en de musici van Het Gelders Orkest in de wereld van De Vuurvogel. Het orkest speelt de prachtige muziek van dit machtige muziekstuk van Igor Stravinsky en Joep gaat samen met de leerlingen het verhaal in.

 

Meer informatie