LET OP: Het aanbod van de bibliotheek is alleen verkrijgbaar met de bibliotheekpas.
Wil je ook een bibliotheekpas?

Groep 1 t/m 8: Schrijver op bezoek

Er komt een kinderboekenschrijver op bezoek. Dat is natuurlijk een feest! Om hem of haar het hemd van het lijf te kunnen vragen, bereiden de leerlingen zich goed voor.

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Projectkisten Leesbeleving

Met onze projectkisten over leesbeleving faciliteert en inspireert de bibliotheek leerkrachten tot lessen en projecten vol leesplezier. Voor elk leerjaar hebben we verschillende projectkisten beschikbaar. De accenten liggen steeds anders, zodat u de leskisten kunt inzetten bij de aspecten van het lezen die u extra wilt belichten.

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Landelijke Leesbevorderingsprojecten

De Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB) en Stichting Lezen organiseren verschillende landelijke projecten om het leesplezier te stimuleren. De Bibliotheek Gelderland Zuid haakt in op onderstaande projecten:

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Groepsbezoeken leesbeleving en wegwijs in de bibliotheek

Voor alle groepen in het primair onderwijs hebben wij in een doorlopende leerlijn met   aansprekende en avontuurlijke groepsbezoeken in de bibliotheek. Bij de kleinsten gaat het bij het groepsbezoek vooral om de leesbeleving, waarbij ze de bibliotheek ontdekken als schatkamer van prachtige boeken. Kinderen uit groep 3, 4 en 5 maken we met actieve speurprogramma’s zelfstandig wegwijs in de bibliotheek. Ieder leerjaar leren zij nieuwe aspecten van de materialen en het zoeken in de bibliotheek. De leerlingen van groep 6,7 en 8 leren de link te leggen tussen zoeken in de online catalogus en zoeken in de bibliotheek. Zo leren we hen om alle denkbare informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn.

Meer informatie

Deskundigheidsbevordering Leerkrachten

Inspiratiedagen leerkrachten
Vier keer per schooljaar organiseren we een inspiratiemiddag voor leerkrachten, waarin we samen werken aan plezier in lezen. Vanuit de theorie, maar vooral ook vanuit onze en uw praktijkervaring. We inspireren elkaar over en weer.

 

Meer informatie

Groep 5 t/m 8: Workshop 'woordkunst'

Buitelen de woorden uit je mond, zoals een waterval? Bevriezen de woorden in je keel en worden je wangen bol van de ijswoorden? Wie weet ontdooien in deze workshop de woorden en kunnen  ze gaan kabbelen als een rivier. De kinderen gaan gedichten schrijven en  verwerken deze op een ijzingwekkende, waterige manier.

De schrijfworkshop is een afgeronde les, dus kan ook zonder performanceworkshop ingekocht worden.

Meer informatie

Groep 5 t/m 8: Kinderboekenweek 2017: Vertelvoorstelling Netty Gebbing

Groep 5 t/m 8 Kinderboekenweek, vertelvoorstelling Netty Gebbing

In het kader van het thema ‘Gruwelijk eng’ komt Verteltheater Netty Gebbing met twee heerlijk griezelige vertellingen. Uiteraard zal ze niet te herkennen zijn in haar weerzinwekkende verschijning die bij dit thema hoort.

Meer informatie