Dans

Groep 1 t/m 8: Capoeira

Capoeira is een combinatie van dans- en vechtkunst, die is ontstaan in de tijd van de slavernij in Brazilië. De oorsprong van capoeira ligt in verschillende culturen, met name die van Afrikaanse oorsprong, die in de tijd van de slavernij in Brazilië samenvloeiden. Om opstanden te voorkomen werd het de slaven verboden om wapens te dragen of vechtsporten te beoefenen. Zij ontwikkelden hierop capoeira, waarbij het vechten gemaskeerd werd als een dans door de muzikale begeleiding. Dit muzikale aspect speelt ook nu nog een grote rol in de capoeira.

Tegenwoordig is capoeira een van de belangrijkste componenten van de Braziliaanse cultuur en wordt zij over de hele wereld beoefend door mensen van alle leeftijden en alle verschillende sportniveaus. Capoeira is zowel sport als cultuur, omdat het een bewegingskunst is waarbij ook een eigen stijl van muziek en dans hoort. De muziek wordt gemaakt met speciale instrumenten zoals de atabaque, een grote trommel, en de berimbau, een snaarinstrument. Verder is er ook een sterke sociale component: je leert mensen kennen uit allerlei delen van de wereld en zo ontstaan veel vriendschappen.

Meer informatie

Groep 1 t/m 4: Ssstt...een geheimpje

 In de voorstelling van Dansstorm Oost zie je drie meisjes met een geheim. Met deze voorstelling maken kinderen spelenderwijs kennis met dans en zang.

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Danslessen

Wij zijn de StreekBalletschool Over-Betuwe (SBOB). Wij dragen met veel plezier en kwaliteit onze  passie voor dans over op de kinderen uit de gemeente Lingewaard en Overbetuwe. Wij bieden een ruim dansaanbod voor kinderen uit het basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Zo geven wij workshops in de dansvormen; kleuterdans, modern, jazz, klassiek ballet, streetdance en breakdance. De danslessen worden aangepast op leeftijd en niveau en kunnen worden gegeven in een bepaald thema. Bewegen met de klas op allerlei soorten muziek, lekker swingen en creatief bezig zijn. Wij laten jullie graag ervaren hoe fijn dansen kan zijn!

Meer informatie

Groep 1 t/m 4: Koning Kramp

Koning Kramp is niet bang voor spinnen, niet voor draken of voor monsters, zelfs niet voor de buurvrouw! Maar wanneer hij wakker wordt… durft hij zijn bed niet uit te komen. Koning Kramp komt al 100 jaar zijn bed niet uit, omdat hij bang is. Bang voor de grote boze wereld. Wanneer de koning droomt durft hij echter alles.  Als ridder vecht hij met zijn paarden en als piraat trotseert hij woeste zeeën.. Zijn pop en de kinderen helpen de Koning uiteindelijk zijn bed uit te komen!

thema : Kun je bang zijn en toch ook een held ?
Ja natuurlijk kan dat, iedereen is weleens bang en toch kun je ook een held zijn! Daar gaat de danstheatervoorstelling Koning Kramp over.

Meer informatie

Groep 1 t/m 6: Pieter Prots

Een muzikale, beeldende danstheater voorstelling met het thema: samen spelen, samen delen is niet alleen leuker, maar geeft je ook vrienden!

Meer informatie

Groep 1 t/m 6: KoningKeizerAdmiraal

Deze voorstelling is geïnspireerd op de muziek en de tijd van Mozart. De zelfingenomen KoningKeizerAdmiraal heeft alleen oog voor zichzelf, zijn knechtje besluit op een dag te vertrekken, zij is zijn pesterijen zat. Hij gaat haar achterna en in een battle samen met zijn knechtje lijkt hij uiteindelijk toch door te krijgen waar het mis is gegaan....!

thema : wat doe je als je gepest wordt?  wat doe je als je verdrietig bent omdat je gepest wordt?

Meer informatie

Groep 1 t/m 8: Workshop 'Kinder Yogadans'

De kinderen gaan mee op avontuur en met taal, dans, bewegingen, visualisaties en creatieve spelletjes worden hun zintuigen en fantasie geprikkeld. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Zo kunnen kinderen zich bewust worden van hun gevoel en lichaam en kan hun creativiteit, concentratievermogen en zelfvertrouwen vergroot worden. De lessen zijn opgebouwd rondom een thema en worden aangepast naar leeftijd.

Meer informatie

Groep 4 t/m 6: Missie in de melkweg

‘Missie in de Melkweg is een spannende dansvoorstelling over de ruimte, vreemde planeten en interessante sterren. Drie meiden krijgen een belangrijke missie. Reizend dansen zij van planeet naar planeet en proberen deze missie uit te voeren. Hebben ze wel genoeg tijd? Zal het lukken de missie te volbrengen? Kunnen zij dit alleen? Of hebben ze elkaar nodig? Tijdens de voorstelling maken de kinderen kennis met dans, theater en muziek, zowel receptief, actief als reflectief. De kinderen spelen een belangrijke rol. Zonder hun hulp zal het de meiden niet lukken de missie te volbrengen... Een  spannende, dynamische en interactieve voorstelling over vriendschap, samenwerken en openstaan voor het ongebruikelijke.’

Meer informatie

Groep 6 t/m 8: Ik ben ik

‘Tekeningen ontstaan en komen tot leven op het podium. Drie danseressen dansen met, tegen of in de tekeningen. Een nieuwe wereld ontstaat, ergens tussen realiteit en fictie. Dans en beeldende kunst komen samen in de interdisciplinaire voorstelling ‘Ik ben ik’.

Wie ben ik? Waar hoor ik bij? Hoe zie ik er uit? Wat gebeurt er met mijn lijf? Heb ik de goede kleren aan? Ben ik wel leuk genoeg? In de beeldende dansvoorstelling 'Ik ben ik!' belichten beeldend kunstenaar Elmar Noteboom en Dansstorm Oost via een combinatie van en interactie tussen live tekeningen en dans op een grappige en herkenbare manier het thema identiteit.

Elmar werkt live on stage met een iPad, zijn tekeningen worden geprojecteerd zodat de ontwikkeling van lijn tot tekening zichtbaar is voor het publiek.

Meer informatie